Новини Міжмор'я Про Україну

Зеленський виключив проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу

Президент України Володимир Зеленський виключає проведення виборів на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це він заявив в інтерв’ю Politico.

За словами Зеленського, без контролю на кордоні неможливо провести вільні та чесні вибори, а міжнародні спостерігачі не зможуть перевіряти виборчий процес.

“Український кордон повинен контролюватися українською владою. Я кажу це відкрито і вважаю, що інакше не може бути… просто фізично неможливо”, – сказав Зеленський.

На сайті президента оприлюднена українська версія інтерв’ю, в якій наводиться більш розгорнута цитата.

“Я казав і президенту Макрону, і канцлеру Німеччини Меркель, і президенту Путіну, що в нас не буде там спостерігачів, якщо не буде кордону (під нашим контролем) і ми не зможемо контролювати перебіг виборів. Ніхто із західних спостерігачів не зможе туди приїхати. Тому вибори відкритими там не будуть ніколи. З точки зору безпекової ситуації – не буде вільного доступу для всіх партій. А це те, що має бути, – має бути вільний вибір народу України. Не працюватиме правоохоронна система”, – сказав Зеленський.

Раніше керівник офісу президента Андрій Єрмак заявляв, що Україна під час зустрічі радників в нормандському форматі не обіцяла вносити зміни до постанови про місцеві вибори для проведення їх на окупованих територіях.

Related Posts