Новини Міжмор'я Польща

У Парижі відбулася зустріч дипломатів Веймарського трикутника

Політики порушили теми співпраці у рамках Веймарського трикутника, політику стосовно Кремля, зокрема – в контексті спроби отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального, а також – конфлікт в Нагірному Карабаху та ситуацію в Білорусі

У Парижі відбулася зустріч міністрів закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана, Польщі – Збіґнєва Рау та Німеччини – Гайко Мааса. Голови дипломатії держав, що входять до Веймарського трикутника, розмовляли про спільні виклики, перед якими стоїть Європа, передає Польське радіо.

За словами господаря зустрічі, міністра Ле Дріана, дипломати порушили теми співпраці у рамках Веймарського трикутника, політику стосовно Кремля, зокрема – в контексті спроби отруєння російського опозиціонера Алєксєя Навального, а також – конфлікт в Нагірному Карабаху та ситуацію в Білорусі. Порушуючи питання Білорусі, французький політик наголосив, що всі країни-члени ЄС готові вводити санкції проти осіб, котрі несуть відповідальність за фальсифікацію результатів президентських виборів та побиття протестувальників.

Серед питань, стосовно яких у Веймарському трикутнику немає одностайності, французький міністр назвав питання міграції та верховенства права.

Зі свого боку, міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау наголосив: «Наша оцінка безпекових питань та майбутнього Європейського Союзу – дуже подібна. Ми повністю погоджуємося з діагнозом ситуації в Білорусі, як і реакцією ЄС на ці події».

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас підкреслив: «Наша позиція стосовно Росії залишається незмінною. Ми будемо в ЄС продовжувати прийняту політику стосовно Росії».

Related Posts