Інші Новини Міжмор'я Польща

Прем’єр-міністри Моравєцький і Орбан зустрічаються в Будапешті

Голови урядів Польщі та Угорщини мають узгодити спільну позицію в переговорах про бюджет ЄС на 2021-2027 роки

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький та Віктор Орбан зустрінуться сьогодні, 26 листопада, в Будапешті. Метою зустрічі є узгодження спільної позиції Польщі та Угорщини в переговорах щодо бюджету Європейського Союзу, передає Польське радіо.

Напередодні зустрічі прем’єрів, голова Виконавчого комітету Права і справедливості Кшиштоф Соболєвський підкреслив, що після того, як Угорщина та Польща погрожували застосувати вето на бюджет ЄС, Німеччина, яка в цьому півріччі головує в Раді ЄС, переосмислила цю тему, і є сигнали про готовність до компромісу.

Раніше глава угорського уряду заявляв, що залежність бюджету ЄС та пакету відновлення після пандемії коронавірусу від умов, які точно не визначають, що таке порушення верховенства права, і що може призвести до запровадження політично вмотивованих бюджетних санкцій, загрожує довірі серед держав-членів та інтересам Угорщини.

Польща та Угорщина не погодилися прийняти бюджет ЄС на 2021-2027 роки та фонд відновлення європейської економіки після пандемії. Причиною позиції Варшави і Будапешта було те, що більшість країн підтримали механізми, які узалежнюють виплату коштів ЄС від питань верховенства права. 

Related Posts