Новини Міжмор'я Польща

Матеуш Моравєцький для «FAZ»: ЄС порушує власні правила

На сторінках франкфуртського щоденника, глава польського уряду висловив свою позицію щодо реакції західних ЗМІ на вето Польщі в питанні бюджету ЄС

В інтерв’ю «Frankfurter Allgemeine Zeitung» прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький наголошує, що механізм прив’язування бюджету ЄС до верховенства права порушує принципи, що містяться у договорах. Таким словами очільник уряду Польщі окреслив реакцію західних ЗМІ щодо вето Польщі та Угорщини в питанні бюджетного пакету Євроспільноти, передає Польське радіо.

У сьогоднішньому (03.12) виданні «Frankfurter Allgemeine Zeitung» глава польського уряду запитує про те, в ім’я яких прав установи ЄС обходять правила, викладені в договорах. «Це трохи неначе так, що деякі кола, які приймають рішення в Німеччині, проігнорували німецький основний закон», – зазначає Матеуш Моравєцький.

На сторінках франкфуртського щоденника глава польського уряду зазначає, що запропонований Брюсселем механізм обумовленості може бути використаний для канцелярського та політичного беззаконня, проти якого слабкі держави будуть беззахисними.

«Якщо сьогодні комусь не подобається польський уряд, ми ставимо його під стовп. Завтра може настати черга Італії або Португалії», – говорить Матеуш Моравєцький.

Прем’єр-міністр висловив здивування, що серед партнерів на Заході надалі бракує розуміння ситуації у східних державах. Польський політик додав, що суперечки в ЄС почалися раніше, ніж поточні дискусії щодо верховенства права у Варшаві та Будапешті.

Related Posts