Інші Новини Міжмор'я Про Україну

У правлячій партії Угорщини побачили “громадянську війну” на Закарпатті

Депутати Європейського парламенту від правлячої партії Угорщини побачили у подіях на Закарпатті ситуацію “громадянської війни”.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у спільній заяві депутатів Європарламенту партії “Фідес” та Християнсько-демократичної народної партії (KDNP), оприлюдненій у вівторок. 

“Українська влада створює на Закарпатті ситуацію громадянської війни. Ми вважаємо це ганебним і глибоко засуджуємо застосування озброєних сил українською владою проти лідерів і організацій угорської громади на Закарпатті”, – сказано у заяві, яка є реакцією на проведені обшуки СБУ.

Депутати заявляють, що обшуки було політично мотивованими та прямованими на залякування і тиск.

Вони вважають, що “скоординовані рейдерські дії проти законних організацій угорської меншини” нагадують “методи сталінської тоталітарної системи”. Депутати називають такі дії неприйнятними у державі, де діє верховенство права.

“У країні, асоційованій з ЄС, яка неодноразово заявляла про свій намір інтегруватися в Європейський Союз і НАТО, такі події є неприпустимими, тому ми виступаємо з ініціативою в Європейському парламенті, щоб включити це безпрецедентне порушення до порядку денного грудневого пленарного засідання”, – заявили вони.

Новина доповнюється…

Related Posts