Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід відвідає Грузію

Президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН Абдулла Шахід відвідає Грузію з офіційним візитом. Це буде перший візит голови Генасамблеї ООН до Грузії, повідомляє “Грузія online”.

За інформацією МЗС Грузії, у рамках візиту президент 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН проведе зустрічі з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі, головою парламенту Шалвою Папуашвілі та міністром закордонних справ Іллею Дарчіашвілі. Після зустрічі з міністром закордонних справ сторони зроблять спільні заяви.

Під час свого перебування в Грузії президент 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відвідає лінію окупації, огляне селище вимушено переміщених осіб у селі Церовані та ознайомиться із ситуацією, що склалася внаслідок окупації.

«Водночас президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН відвідає Будинок юстиції, де ознайомиться з чинною моделлю надання державних сервісів і реформами, які Грузія реалізує в рамках ініціативи «Партнерства відкритого уряду», і які відіграють важливу роль у процесі досягнення цілей сталого розвитку.

Абдулла Шахід також відвідає представництво ООН у Грузії та проведе зустрічі з представниками неурядових організацій, які беруть участь у програмі ООН», — йдеться в інформації МЗС Грузії.

У рамках візиту президент 76-ї сесії Генасамблеї ООН відвідає Кахетію з метою ознайомлення з економічним та туристичним потенціалом регіону.

Related Posts