Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Польща надала Україні два рефрижератори MAN для повернення тіл загиблих захисників

Уряд Польщі відреагував на звернення Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та надав два спеціалізованих автомобілі (рефрижератори) MAN для виконання завдань з перевезення та повернення тіл загиблих захисників, як передає Укрінформ.

«Завдяки наданій техніці ми зможемо більш оперативно працювати в цьому напрямку. Ми обов’язково повернемо тіла всіх загиблих бійців додому», – сказав Уповноважений з питань зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

За його словами, міністерство продовжує активну роботу з повернення тіл військовослужбовців, які віддали життя за Україну. Але для виконання таких завдань не вистачає спеціалізованих автомобілів. Саме тому віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася за допомогою до уряду Польщі.

Країна-побратим вкотре підтримала в нелегкий для України час та надала два спеціалізованих автомобілі. Їх планують передати для роботи формувань у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Як повідомляв Укрінформ, 25 липня відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Тоді Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників, а 21 червня – тіла 35 воїнів.

Related Posts