Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Посол Бжезінський: ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її боротьбу за виживання, бо так має бути

Посол США в Польщі Марк Бжезінський нагадав, що США виділили майже 10 мільярдів доларів на допомогу в обороні України. Повномаштабне вторгнення триває шість місяців

Як повідомляє РАР з посиланням на публікацію на сервісі onet.pl, посол США в Польщі Марк Бжезінський написав, що 24 серпня український народ святкує 31-шу річницю незалежності своєї країни, а разом з тим шість місяців екзистенційної боротьби за свободу та незалежність перед обличчям невиправданої та жорстокої російської агресії, передає Польське радіо.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її боротьбу за виживання, одночасно працюючи над зміцненням європейської безпеки та демократичних цінностей. Ми з Україною, тому що державні кордони та постачання продовольства – це не торг. Ми з Україною, тому що права людини беззаперечні. Ми підтримуємо Україну, тому що це правильно», – підкреслив Бжезінський.

Він зазначив, що жодна країна краще за Польщу не знає, що ми повинні залишатися єдиними у підтримці суверенітету, демократії та європейських прагнень України.

Посол також підкреслив, що Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати такі органи, як G20, щоб чинити тиск на Росію, аби вона дотримувалася нещодавньої угоди, яка дозволяє доставляти продовольство з українських портів на Чорному морі.

Марк Бжезінський нагадав, що США виділили майже 10 мільярдів доларів на допомогу в обороні України, оскільки «24 лютого Росія навмисно розпочала неспровоковану та жорстоку війну проти цієї країни».

«З початку повномасштабного вторгнення в Росію більше 50 країн приєдналися до Сполучених Штатів і Польщі, щоб надати безпекову допомогу Україні. Польща була залучена багатьма способами, зокрема сприяючи доставці цієї допомоги. Разом ми прискорюємо відвантаження ще більшої кількості військової техніки, яку Україна так ефективно використовує для оборони», – зазначив він.

Посол також підкреслив безпрецедентну щедрість Польщі в гуманітарному аспекті.

Related Posts