Новини Міжмор'я Польща

У Польщі створять систему постійного цілодобового моніторингу якості води в Одрі

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у Ґожуві-Великопольському, де він зустрівся з представниками державної адміністрації та служб, які займаються вивченням та акцією очищення річки

Президент Анджей Дуда заявив, що буде створена система постійного цілодобового моніторингу якості води в Одрі. Про це він говорив у Ґожуві-Великопольському, де зустрівся з представниками державної адміністрації та служб, які займаються вивченням та акцією очищення річки, передає Польське радіо.

Він підкреслив, що це буде новий вид моніторингу води. «Моніторинг води здійснюється за об’ємом стоку, цим займається Інститут метеорології та водного господарства, але поки що цілодобових досліджень складу річки та її якості не проводилося. Причина – зміна добової оксигенації річки, після цього було визнано, що причиною, швидше за все, є водорості», – зазначив президент Польщі.

Анджей Дуда додав, що готується спеціальний акт про ревіталізацію Одри. Він зазначив, що ведуться дослідження, щоб встановити точну причину забруднення річки: «Ми будемо шукати причину, в який момент, за яких умов і чому стався викид токсинів із золотистих водоростей».

Нагадаємо, що з кінця липня спостерігалося вимирання риби в річці Одра на ділянці від Олави вниз за течією. 12 серпня вхід до річки заборонили у Західнопоморському, Любуському та Нижньосілезькому воєводствах.

Related Posts