Новини Міжмор'я Польща Про Україну

У Карпачі починається 21-й Економічний форум

На конференцію прибуде понад 5 тисяч учасників, серед яких майже 200 гостей з України

У вівторок, 6 вересня, об 11.30 в Карпачі на південному сході Польщі розпочнеться 21-й Економічний форум. Гасло цьогорічного випуску – «Європа перед новими викликами». Головною темою триденної конференції буде війна в Україні, її наслідки, допомога Україні та відбудова її економіки, передає Польське радіо.

Голова Програмної ради Економічного форуму Зиґмунт Бердиховський повідомив, що організатори підготували понад 400 тем дебатів і дискусій. Вони стосуватимуться, зокрема, України, кліматичної політики, бізнесу, управління, енергетичної безпеки, культури, ЗМІ та неурядових організацій. «Одне слово – вся сфера громадського, суспільного та економічного життя в різних вимірах буде основою дискусій на Економічному форумі», – анонсував Зиґмунт Бердиховський.

Конференцію відкриє презентація п’ятого випуску Звіту варшавської Вищої школи торгівлі та Економічного форуму. Це широке дослідження, яке підготували економісти та експерти стосовно нинішньої економічної ситуації в Польщі та Центральній і Східній Європі. Під час форуму традиційно вручать нагороди «Людині року», «Компанії року» та «Неурядовій організації року».

У дискусійних панелях та дебатах візьмуть участь, зокрема, представники урядів, політики, економісти, експерти, підприємці з Польщі та з-за кордону. Загалом до Карпача прибуде понад 5 тисяч осіб, серед яких майже 200 гостей з України.

Про свою участь попередили прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький, віцепрем’єри Генрик Ковальчик і Пйотр Ґлінський, лідер партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський.

Організатор форуму – Фонд Інститут східних досліджень.

Related Posts