Новини Міжмор'я Польща

Віце-міністр Пьотр Вавжик: розмови про Україну повинні відбуватися за участі України

В ефірі Польського радіо 24 віце-міністр Пьотр Вавжик сказав, що миру в Україні можна досягти лише з повним відступом росіян

Віце-міністр закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик сказав, що усі мирні перемовини щодо України повинні відбуватися за участі української влади. Він підкреслив, що не можна приймати жодних ключових рішень у цій справі без інформування офіційного Києва, передає “Польське радіо”.

В ефірі Польського радіо 24 віце-міністр Пьотр Вавжик сказав, що миру в Україні можна досягти лише з повним відступом росіян. 

«Це – основа міжнародних відносин. Якщо частина території однієї держави окупована, то єдиний справедливий мир може полягати лише і виключно на тому, що окупант, який до того ще й здійснює на цій території воєнні злочини, полишає цю територію, повертається повна адміністрація держави, якій належить ця територія, а злочинців карається», – пояснив віце-міністр Пьотр Вавжик.    

11 жовтня про ситуацію в Україні розмовляли лідери країн Вишеградської групи і Бухарестської дев’ятки. У спільній заяві вони засудили масовані бомбардування України. 

Президенти країн Центрально-Східної Європи написали, що здійснені Росією обстріли цивільних об’єктів – це воєнні злочини і оголосили, що зроблять все від них залежне, аби винні постали перед міжнародними судами. Європейські лідери закликали Росію припинити атаки цивільного населення в Україні. Політики також визнали неприйнятними попередні погрози Росії застосувати ядерну зброю в Україні. 

Related Posts