Інші Новини Міжмор'я

Орбан доручив знизити інфляцію вдвічі до кінця 2023 року

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п’ятницю, що він попросив міністра фінансів та керівника Центробанку знизити рівень інфляції як мінімум удвічі до кінця наступного року.

Про це повідомило агентство Reuters, пише “Європейська правда”.

“Я попросив керуючого центральним банком і доручив міністру фінансів скоротити цю інфляцію як мінімум удвічі до кінця наступного року”, – сказав Орбан державному радіо.

Він додав, що очікує побачити однозначну інфляцію до кінця 2023 року. Інфляція в Угорщині підскочила до 20,1% у вересні з 15,6% у серпні. Базова інфляція виявилася вищою за очікування і склала 20,7%.

Орбан не повідомив про подробиці, але сказав, що боротьба з інфляцією має першорядне значення.

Перед Центральним банком Угорщини постає одна з найбільших проблем серед країн Центральної Європи щодо стримування інфляції після того, як минулого місяця він оголосив, що завершить цикл різких підвищення ставок на рівні 13%.

Після вересневого засідання щодо ставки форинт впав до рекордно низького рівня щодо євро, на тлі тиску сильного долара, залежності Угорщини від імпорту енергоносіїв із Росії та суперечки про верховенство права з Європейським Союзом, який обмежив доступ до мільярдів євро фінансування.

Related Posts