Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Польський генерал став командувачем місії ЄС із підготовки українських військових

У Польщі оперативним командувачем військово-тренувальної місії ЄС для українських військових став генерал Пьотр Тритек, командувач 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії

Польський генерал Пьотр Тритек у четвер був призначений оперативним командувачем місії ЄС з підготовки українських солдатів. «Це величезна відповідальність, а також визнання позиції Польщі на міжнародній арені», – прокоментував це призначення у Твіттері міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає “Польське радіо”.

Генерал Пьотр Тритек нині є командувачем 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії. У його послужному списку – служба в Іраку та Афганістані.

Нагадаємо, 17 жовтня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про створення Місії військової підтримки України (EUMAM Ukraine). Її метою є забезпечення індивідуальної, колективної та спеціалізованої підготовки Збройних сил України, а також координація та синхронізація діяльності країн ЄС на підтримку здійснення цієї підготовки.

Місія EUMAM Ukraine діятиме на території країн-членів ЄС і матиме Оперативний штаб у Брюсселі з метою забезпечення спільної координації на стратегічному рівні. Командувач місії – віце-адмірал Ерве Блежан, директор Відділу військового планування та ведення бойових дій (MPCC) ВЕС.

Два оперативні командування будуть створені в Польщі та Німеччині. Мандат місії спочатку триватиме два роки, а приблизні загальні витрати на цей період становлять понад 106 мільйонів євро.

Більша частина навчань має проходити у Польщі.

Related Posts