Польща Про Україну

Польський євродепутат особисто пригнав в Україну позашляховик для 93-ї бригади

Депутат Європарламенту від Польщі, колишній міністр закордонних справ Радек Сікорський особисто пригнав в Україну позашляховик для бійців 93-ї бригади “Холодний Яр”, який придбав для ЗСУ разом з дружиною, відомою американською історикинею Енн Епплбаум. 

Як повідомляє “Європейська правда”.

Подорож в Україну почалася ще кілька днів тому. В коментарі польському виданню Сікорський розповідав, що їде в одному “конвої” разом з групою волонтерів, деякі з них регулярно переганяють в Україну позашляховики, куплені волонтерами для ЗСУ. Разом з машинами привезли й іншу допомогу – продукти, взуття, павербанки, теплий одяг, який надали інші благодійники з Польщі. 

На відео, опублікованому одним з волонтерів групи, у конвої можна бачити загалом сім машин, з них чотири везуть для українських військових.

Авто 30 жовтня передали Міноборони. Разом з матеріальною допомогою на фронт вирушить також прапор ЄС – “засвідчити, де закінчується західна цивілізація”.

31 жовтня Сікорський опублікував фото переданої машини, яку бійці 93-ї бригади вирішили назвали “Анною” на честь Епплбаум.

Як свідчить Twitter Радека Сікорського, ранкові ракетні удари 31 жовтня застали його у Києві – вранці він опублікував коротке відео з Софіївської площі.

Related Posts