Молдова/Румунія

Для атак на Україну росія використовує повітряний простір незалежної Молдови

«Вони використовують територію суверенної держави Молдова та її повітряний простір для терористичних атак на Україну. Це ще один злочин, який потрібно задокументувати та показати західній спільноті», — говорить Юрій Ігнат

Про це повідомляє Польське радіо.

Повітряний простір Молдови використовує російська федерація для ракетних ударів по Україні.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

44 із понад 50 випущених по території України крилатих ракет збили українські ВПС. Росіяни обстріляли 10 областей і пошкодили 18 об’єктів. Ціллю була цивільна інфраструктура.

Для атаки росія використовує морські маневрені ракети «Калібр».

Крім того, українські військові неодноразово помічали безпілотники «Орлан-10» у Молдові за 5-10 км від кордону з Румунією, повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

«Бомбардувальники Ту-95 і Ту-160 вилетіли з Ростовської області, з району Каспійського моря. Вони використовують територію суверенної держави Молдова та її повітряний простір для терористичних атак на Україну. Це ще один злочин, який потрібно задокументувати та показати західній спільноті», — говорить Юрій Ігнат.

Тим часом Молдова визнала персоною нон грата співробітника посольства росії в Кишиневі. У своєму повідомленні МЗС Молдови не згадує ім’я цієї особи. Причинами видворення були «ракетні атаки на сусідню країну» та «зростаюча загроза енергетичній безпеці Молдови» внаслідок атак Росії на енергетичну інфраструктуру України.

У понеділок, 31 жовтня, російська ракета, збита над Україною, впала в селі Наславча на півночі Молдови, поблизу кордону з Україною. Інформації про постраждалих немає, але в кількох будинках вибито вікна.

Related Posts