Балтія Молдова/Румунія Польща

Анджей Дуда: переможена росія – це безпечна Україна, Польщі, Литва, Латвія, Румунія та решта Європи

Президент Польщі наголосив, що росія має зазнати політичної, військової та економічної поразки, передає Польське радіо.

Президент Анджей Дуда заявив, що Європа перед обличчям російської агресії має бути не лише єдиною, але й сильною у військовому плані. Президент взяв участь у міжнародній конференції «The Idea of Europe» («Ідея Європи») у Каунасі, Литва. У ній також взяли участь президенти Литви, Латвії та Румунії.

Після 24 лютого Європа, яку ми знали і будували, змінилася назавжди, – сказав Анджей Дуда:

«Наші спільні цінності, якими ми дорожили, такі як єдність, солідарність, мир, довіра та визнання верховенства міжнародного права, пройшли важке випробування. Наслідки війни в Україні, розв’язаної росією за підтримки білорусі, змусили наших громадян побоюватися за мир і власну безпеку».

Президент Анджей Дуда наголосив, що ідея об’єднаної Європи тепер також має передбачати підвищення обороноздатності європейських держав. За його словами, росію потрібно перемогти на декількох полях:

«Безпечна Європа – це Європа, в якій росія зазнає політичної, військової та економічної поразки. Переможена росія означає безпечну Україну, безпечну Польщу, безпечну Литву, безпечну Латвію, Румунію та решту Європи».

Міжнародну конференцію «Ідея Європи» організував Університет Вітовта Великого в Каунасі. У ній, крім президентів Польщі, Литви, Латвії та Румунії, візьмуть участь дистанційно теж президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен та президент України Володимир Зеленський.

Related Posts