Новини Міжмор'я Польща

У Міністерстві здоров’я Польщі мають намір боротися з проблемою доступності ліків

Серед іншого, у Польщі відчувається дефіцит дитячих доз препаратів, що застосовуються при інфекціях, передає Польське радіо.

Віце-міністр здоров’я Вальдемар Краска заявив, що міністерство має намір боротися з проблемою доступності ліків шляхом запровадження потрійних тестів, які розпізнають коронавірус, віруси грипу та RSV (респіраторно-синцитіальний вірус). Серед іншого, у Польщі відчувається дефіцит дитячих доз препаратів, що застосовуються при інфекціях.

За словами гостя Першого каналу Польського радіо, такі тести дозволять лікарям обмежити призначення надмірної кількості антибіотиків:

«На цю мить ситуація щодо інфекційних захворювань, грипу, РСВ, призвела до великого використання антибіотиків. Ми запроваджуємо потрійні тести, бо хочемо, щоб поляки могли швидко дізнатися, на що вони хворіють. Ми хочемо, щоб сімейні лікарі замовляли ці тести, тому що вони доступні й Національний фонд здоров’я їх компенсує».

Вальдемар Краска наголосив, що аналізи будуть відшкодовувати з нового року, але вже зараз закликає лікарів виважено призначати антибіотики. Віце-міністр здоров’я повідомив, що за період з 16 по 22 грудня було зареєстровано 279 тисяч випадків захворювання на грип. Він підкреслив, що майже половина з них — діти віком до 14 років.

Related Posts