Балтія Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво

У Литві експонуються малюнки українських дітей, створені в метрополітені Харкова

У містах Литви в рамках акції «Щоденники з укриття» експонуються малюнки українських дітей, створені у метрополітені Харкова, який слугує надійним прихистком для багатьох українських родин з початку повномасштабної агресії рф щодо України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Литві.

Дитячі малюнки створені в артстудії Aza Nizi Maza, що після початку збройного вторгнення рф, переїхала на одну із станцій метро Харкова, оскільки саме метро стало найбільш безпечним простором для проведення занять. Навіть в таких умовах викладачі артстудії продовжили працювати та допомагати дітям заспокоювати тривогу за допомогою мистецтва. Сьогодні оригінальні дитячі роботи можна побачити в підземці харківського метро.

У Литві проєкт реалізовано провідною рекламною агенцією JCDecaux Lietuva. За словами керівниці агенції Жанети Фомової: «Українка, куратор арт-проєктів і креативна директорка агентства «Boomerang» Ірина Грицька подарувала нам ці малюнки та розповіла всю історію.

рина сказала, що було б дуже символічно, якби ці роботи могли побачити не лише ті, хто переховується під землею, а й ті, хто прогулюється вулицями свого міста.

«Так народилася ця акція, яка є нагадуванням не забувати про народ України та його мужню боротьбу за свободу. Водночас ця акція є зворотним зв’язком для дітей, які не втрачають стимул творити та розповідати про чудових людей своєї країни. У яких би важких умовах не починався творчий шлях цих молодих людей, я сподіваюся, що найближчим часом світ почує про них як про талановитих митців», – розповіла вона.

Нагадаємо, українські діти, учні початкових шкіл «Міжнародної українською школи» й Освітній простір «Гравітація» отримали в Центральній бібліотеці Вільнюського міського управління українські книжки в рамках проєкту «Книжки вслід».

Related Posts