Грузія/Вірменія Позиція Про Україну

У партії влади Грузії відповіли Києву: поставки зброї – втягування в війну, чого ми не допустимо

Глава партії влади Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що постачання будь-якої зброї Україні означає пряме втягування у військовий конфлікт, чого грузинська влада не може допустити. 

Про це повідомляє Black Sea News.

Кобахідзе прокоментував заяву МЗС України, згідно з якою заступник міністра закордонних справ висловив сподівання, що Грузія долучиться до кола партнерів, які постачають Україні зброю і військову техніку.

Кобахідзе висловив жаль, що такі заклики роблять представники уряду України.

“Заклики з приводу другого фронту не припиняються. Іноді вони роблять це прямо, іноді опосередковано. Звичайно, постачання будь-якої зброї Україні означає пряме втягування у військовий конфлікт, чого ми не можемо допустити. Дуже шкода, що представники української влади роблять такі заклики, практично, у відкритій формі. Звичайно, це серйозна проблема. Український народ – це наш дружній народ, але, на жаль, український уряд не діє так, як личить партнерській владі дружньої держави”, – заявив Кобахідзе.

У Тбілісі заявили, що Київ запевнив їх у відсутності небезпек для українців у Грузії
Крім того, Кобахідзе оцінив іншу частину заяви МЗС України, де згадується, що заступник міністра закордонних справ України сподівається, що Тбілісі долучиться до всіх санкцій, запроваджених Євросоюзом проти держави-агресора.

“Що стосується обходу санкцій, то ми представили багато фактів, що всі протилежні заяви – суцільна брехня, “фейк”, і це підтверджується конкретними даними, зокрема статистичними. Жоден із фактів, про які вони говорили, не підтвердився. Усе це вказує на те, що мотив тут теж політичний. Вони хочуть якимось чином втягнути Грузію у військовий конфлікт. Вони намагаються це зробити то прямими закликами, то непрямими заявами, то розповсюдженням неправди, яка в даному випадку пов’язана з обходом санкцій. Звичайно, це некоректна форма, коли йдеться про відносини з країною-партнером”, – заявив Кобахідзе.

Нагадаємо, днями МЗС Грузії викликало тимчасово повіреного у справах України Андрія Касьянова. Перед зустріччю у Тбілісі повідомили, що Касьянова викликали для роз’яснень щодо останніх заяв у ЗМІ.

Йдеться про його інтерв’ю “Європейській правді”, де український дипломат зазначив: якщо прямі рейси між Грузією і Росією буде відновлено і виникне загроза життю і безпеці українців, які перебувають у країні, Київ не відкидає можливості їхньої евакуації. 

Касьянов також сказав, що влада Грузії почала рух у протилежному напрямку від Європейського Союзу та НАТО, хоча офіційно продовжує декларувати дотримання європейського шляху.

Related Posts