Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Володимир Зеленський подякував Польщі за поставку перших «Леопардів»

Український лідер зазначив, що присутність прем’єр-міністра Польщі у Києві в річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну є символом єдності та солідарності між Польщею та Україною, передає Польське радіо.

Президент України Володимир Зеленський подякував Польщі за поставку перших чотирьох танків Leopard. На спільній прес-конференції з очільником польського уряду Матеушем Моравєцьким, який перебував у Києві, український лідер наголосив, що Польща була першою країною, яка поставила ці танки в Україну.

«Польща стала одним із фундаторів танкової коаліції для України. Сьогодні ми можемо повідомити про перші такі танки з Польщі. І те, що ці перші танки саме з Польщі, це дуже важливо для нашої держави. Вже вони (танки, – ред.) в Україні. Вони будуть посилювати нашу оборону», — сказав Володимир Зеленський, подякувавши Матеушу Моравєцькому за те, що саме він був ініціатором створення танкової коаліції.

Український лідер також додав, що очільник польського уряду запропонував лікувати у Польщі українських військових, поранених під час боїв.

«Окремо хочу відзначити нашу взаємодію щодо лікування та реабілітації українських воїнів. Є пропозиція від прем’єр міністра щодо 2,5 тисяч наших військових. Вони можуть отримувати допомогу щодо лікування і реабілітації в Польщі. Я дуже дякую! Ми сьогодні, до речі, були у шпиталі та бачили наших військових, які потрапили туди з Бахмуту, з фронту», — додав президент України.

Лідери обох країн також обговорили питання відбудови України та відкриття нових пунктів пропуску.

Володимир Зеленський зазначив, що присутність прем’єр-міністра Польщі у Києві в річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну є символом єдності та солідарності між Польщею та Україною.

Related Posts