Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Віцеміністр оборони Польщі: ми не повинні потрапляти у пастку диктування миру Україні

Марцін Оцєпа закликав не дозволити зайняти Україні таку переговорну позицію, за якої Росія отримає будь-які територіальні здобутки, бо це буде сигналом для росіян, що для зміни кордонів можна використовувати силу, пепредає Польське радіо.

Заступник міністра національної оборони Марцін Оцєпа оцінив, що ми не повинні «потрапляти в пастку» диктування миру українцям.

Гість Третього каналу Польського радіо зазначив, що завдання поляків як союзників полягає в тому, щоб Україна мала найвагоміші аргументи під час переговорів:

«Саме українці повинні досягти такої, я би сказав, політичної зрілості та зрілості у прийнятті рішень, щоб встановити рамки цього миру. Якщо ми дозволимо Україні, або Україна сама дозволить зайняти таку переговорну позицію, яка дозволить Росії отримати будь-які територіальні здобутки, це буде чітким сигналом російським елітам, що для зміни кордонів варто вдаватися до аргументу сили. Це надзвичайно небезпечна логіка».

Марцін Оцєпа наголосив, що йдеться не лише про подальшу поведінку Росії, а й про інші держави, які дуже уважно спостерігають за цим і можуть зробити з цього інші висновки, ніж нам хотілося би.

Related Posts