Інші Позиція Польща

Польща засудила порушення прав людини в Північній Кореї

29 країн, серед яких Польща, виступили в ООН із заявою, в якій засудили грубі порушення прав людини в Північній Кореї. У тексті документу йдеться про те, що репресії впливають на загрозу, яку Північна Корея становить для світової безпеки, передає Польське правда.

У четвер, 17 серпня, Польща разом з 28 країнами виступила в ООН із заявою, в якій засудила грубі порушення прав людини в Північній Кореї.

Ці порушення включають в себе вбивства, тотальну цензуру, викрадення іноземних громадян та примусову працю.

У четвер відбулися перші з 2017 року відкриті дебати в Раді Безпеки ООН з цього питання.

«Зловживання та порушення з боку влади КНДР добре задокументовані достовірними свідченнями, які, як ми почули сьогодні від двох експертів ООН, полягають у свавільних вбивствах, суворих і небезпечних для життя умовах ув’язнення, покаранні членів сім’ї за злочини, нібито скоєні окремими особами, і тотальному державному контролі за вираженням поглядів через цензуру і репресії» – йдеться в спільній заяві 29 країн, серед яких – Польща.

У документі також згадується викрадення японських і південнокорейських громадян режимом у Пхеньяні та використання рабської праці як джерела доходу для режиму.

Репресії впливають на загрозу, яку Північна Корея становить для світової безпеки, зазначають автори заяви.

Текст документу був озвучений після першого з 2017 року відкритого брифінгу Ради Безпеки ООН, присвяченого зв’язку між ситуацією з правами людини в КНДР і питанням міжнародного миру і безпеки.

Як зазначило Постійне представництво Республіки Польща при ООН, Польща постійно, з моменту свого членства в Раді Безпеки ООН, наголошувала на необхідності розгляду Радою цієї теми, підкреслюючи зв’язок між брутальними порушеннями прав людини в КНДР та розробкою нею озброєнь і ядерної програми 

Related Posts