Новини Міжмор'я Польща

Польський зенітний полк протестував «Малу Нарву»

Заплановано оснастити польську армію ста тридцятьма двома комплектами ППО «Мала Нарва», передає Польське радіо.

15-й Ґолдапський зенітний полк протестував систему протиповітряної та протиракетної оборони «Мала Нарва» на полігоні в Устці. Це другий підрозділ польської армії, який отримав таку техніку. Першим був 18-й зенітний полк із Замостя.

«Це надзвичайно сучасна зброя, яка здатна вразити літак або ракету, випущену, наприклад, з літака, — розповідає бригадний генерал Казімєж Диньский. — Ціль, яку збили ґолдапські солдати тут, на полігоні в Устці, була наведена з літака СУ-22. Знешкоджена ракета летіла зі швидкістю 950 км/год. Це все одно, що ми би намагалися поцілити каменем у камінь, який летить із величезною швидкістю. Звідти — високий рівень технології, яка потрапила до рук солдатів полку».

«”Мала Нарва” має можливість стежити за вісьмома цілями одночасно», — розповів командир 15-го полку полковник Томаш Шевчук.

«Як і всі хлопці, мої солдати тішаться новій зброї. Ще в червні ми навчалися з 18-м полком із Замостя, а сьогодні проводили самі навчання. Це свідчить про те, що нам вдалося дуже швидко, всього за півроку, підготувати бійців. Це технологія, яка частково виконує завдання за людей, але повинна контролюватися добре навченими солдатами», — додає полковник.

Заплановано оснастити польську армію ста тридцятьма двома комплектами ППО «Мала Нарва».

Related Posts