Балтія Про Україну Співробітництво

Литва допомагає відновлювати школу в деокупованій Снігурівці на Миколаївщині

Литва допомагає відновлювати після обстрілів одну зі шкіл деокупованого міста Снігурівка на Миколаївщині.

Про це повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації на Миколаївщині Іван Кухта уФейсбуці, передає Укрінформ.

«Литва продовжує надавати допомогу постраждалим від війни громадам України. Не стало винятком і наше місто Снігурівка, у якому практично всі навчальні заклади постраждали від обстрілів росіян. Снігурівський ліцей №3 чи не єдиний освітній заклад в місті, який обладнаний укриттям та який можна швидко відновити, замінивши пошкоджені вікна», – йдеться у повідомленні.

За його словами, для втілення цього проєкту литовські друзі об’єднали зусилля держави та бізнесу. Вікна для школи за власні кошти виготовила та подарувала приватна компанія Ltintus. Доставку і роботи із встановлення було реалізовано завдяки уряду Литви, який відновив уже не один навчальний заклад в Україні за фінансової підтримки Фонду сприяння розвитку та гуманітарної допомоги Литви.

Попри блокаду на кордоні та зруйновані загарбниками дороги, роботи по заміні 110 вікон уже на стадії завершення.

Як повідомлялося, Миколаїв отримав десять потужних генераторів для об’єктів критичної інфраструктури від міжнародних партнерів.

Related Posts