Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Президентка Молдови хоче провести референдум щодо євроінтеграції

Президентка Молдови Майя Санду у своєму зверненні до громадян з нагоди трьох років перебування на посаді також попросила в громадян Молдови підтримки її кандидатури на виборах 2024 року, передає Польське радіо.

Президентка Молдови Майя Санду ініціює проведення восени 2024 року референдуму щодо вступу країни до Європейського Союзу, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на звернення молдовської лідерки з нагоди трьох років перебування на посаді, опубліковане в неділю, 24 грудня.

Майя Санду нагадала, що лідери Європейського Союзу нещодавно схвалили рішення про початок переговорів про вступ із Молдовою.

«Нам ще багато чого треба зробити. І найголовніше — забезпечити мир і краще майбутнє для всіх сімей і дітей Молдови. Ми маємо гарантію такого майбутнього лише як держава-член Європейського Союзу», — додала молдовська президентка.

«Саме тому я вважаю, що необхідно чітко сказати всією країною, який шлях ми обираємо для Молдови. Я закликаю парламент ініціювати організацію референдуму восени наступного року, на якому голос громадян буде вирішальним», — оголосила Майя Санду.

Вона також попросила в громадян Молдови підтримки її кандидатури на виборах 2024 року, де буде брати участь, аби «завершити місію європейської інтеграції».

Related Posts