НАТО Новини Міжмор'я Польща

Польща: тривають найбільші військові навчання НАТО з часів «холодної війни»

Навчання Північноатлантичного альянсу Steadfast Defender-24 розпочалися у січні 2024 року та триватимуть до травня. Маневри відбуваються по всій території НАТО, значна частина з них організована на польських полігонах, передає Польське радіо.

Блискавичний перехід з лівого на правий берег Вісли – таким є сьогоднішнє завдання польських військ, які разом із союзниками по НАТО проводять навчання в рамках Steadfast Defender 2024 (з англ. – «Стійкий захисник 2024»).

У вівторок, 5 березня, за перебігом маневрів у Коженєві спостерігатимуть президенти Польщі та Литви, а також керівництво Міноборони.

Польський генерал Марек Соколовський, який командує навчаннями, розповідає про те, як виглядатиме вишкіл.

«Є три осі: польська, французька та британсько-німецька. На поромах переправляється різна техніка в різних конфігураціях», — поділився військовий.

Заступник генерального командувача Збройними силами Польщі генерал Цезари Вісьнєвський зазначив, зі свого боку, що для проведення операції було обрано березень, щоби максимально ускладнити умови.

«Ці навчання не випадково організовано в березні. Ми хотіли створити певні виклики для наших саперів та інженерних військ, тому що переправа посеред літа набагато легша. Йдеться, однак, про те, щоби мати можливість ефективно потренуватися в найскладніших можливих умовах», — пояснив Цезари Вісьнєвський.

Steadfast Defender 2024 – найбільші з часів «холодної війни» військові навчання НАТО, що розпочалися у січні 2024 року та триватимуть до травня. Маневри відбуваються по всій території НАТО, значна частина з них організована на польських полігонах.

Related Posts