Інші Новини Міжмор'я Польща

Внутрішню політику Польщі у Вашингтоні не обговорюватимуть

Джо Байден намагатиметься триматися осторонь поточної правової та політичної суперечки в Польщі, передає Польське радіо.

Політичні та конституційні суперечки в Польщі не будуть предметом розмови президента Джо Байдена з лідерами Польщі Анджеєм Дудою та Дональдом Туском.

Як повідомив Польському радіо речник Ради національної безпеки адмірал Джон Кірбі основними темами зустрічі мають стати питання національної безпеки, зокрема НАТО та війна в Україні. Проте президент Джо Байден намагатиметься триматися осторонь поточної правової та політичної суперечки в Польщі.

«Ми не втручаємося у внутрішню політику будь-якої країни, незалежно від того, чи є вона нашим другом чи ні. Візит відбувається з нагоди 25-річчя вступу Польщі до НАТО. Не менш важливо говорити про майбутнє наших тісних двосторонніх зв’язків і, звичайно, майбутнє НАТО, яке багато в чому, завдяки лідерству президента Байдена, зараз є більш актуальним і сильним, ніж будь-коли», — сказав Джон Кірбі.

Запрошення до Білого дому президента та прем’єр-міністра однієї країни є унікальною подією, тим більше, що прем’єр-міністр Туск і президент Дуда представляють протилежні політичні табори.

Речник Ради національної безпеки Білого дому заявив, що президент Байден насамперед хоче подякувати Польщі за її тісний союз, підтримку України та роль Польщі в НАТО.

Related Posts