Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Міністр оборони Польщі: без перемоги України її вступ до НАТО неможливий

Віцепрем’єр-міністр Владислав Косіняк-Камиш заявив, що наступні 25 місяців будуть вирішальними для безпеки Польщі та НАТО. Він додав, що важливим питанням, над яким потрібно працювати, є добре описаний майбутній шлях України до НАТО, передає Польське радіо.

«Наступні 25 місяців будуть вирішальними для безпеки Польщі та НАТО», — заявив віцепрем’єр-міністр і голова Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш. Міністр виступив під час конференції з нагоди 25-ї річниці присутності Польщі в Організації Північноатлантичного договору, організованої Фондом Пуласького.

Очільник Міноборони Польщі заявив, що найближчі місяці вирішать долю війни між Україною та росією, що також вплине на решту Європи:

«На мою думку, це буде ключовий час для безпеки Польщі, для того, що відбудеться в Україні, для перемоги України. Не можна звикати до війни, не можна миритися з війною і треба бути готовими до будь-якого сценарію».

Міністр висловив переконання, що безпека — це не лише сильна та добре оснащена армія. Не менш важливо підготувати цивільне населення до кризи. Віцепрем’єр-міністр Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що найближчими днями разом з головою Міністерства внутрішніх справ та адміністрації представить основні положення Закону про захист Вітчизни:

«Дуже важливо, аби ми були вишколені, підготовлені, і тоді ми будемо зміцнювати союзницькі сили. Це саме відбувається в інших країнах. Добрий приклад — це Швеція, де міністр оборони, міністр цивільної оборони почали в один день говорити про безпосередню загрозу війни. Ціль була чіткою — пробудити суспільство».

Віцепрем’єр-міністр Косіняк-Камиш, говорячи про виклики, які постають перед Альянсом та Україною, зазначив, що важливим питанням, над яким потрібно працювати, є добре описаний майбутній шлях України до НАТО:

«Цей шлях України до НАТО буде важким, це вимагатиме нашої підтримки. Польща завжди підтримувала політику відкритих дверей в Альянсі та підтримувала країни, які прагнуть вступити до НАТО. Подібно і з Україною, але Україна повинна захиститися. Без цього розширення НАТО буде неможливим».

Міністр національної оборони додав, що перемога України залежить, серед іншого: від подальшої допомоги європейських країн. В основному це стосується передачі боєприпасів калібру 155 мм і реактивних снарядів великої дальності для артилерії. Це буде темою переговорів, які віцепрем’єр-міністр Косіняк-Камиш проведе з головою Міністерства оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у Хеленуві під Варшавою. Початок переговорів о 14:00.

Related Posts