Антиросійський фронт Балтія Новини Міжмор'я

Латвія: влада заблокувала дев’ять сайтів, які поширюють російську пропаганду

Державна рада Латвії з електронних ЗМІ заблокувала доступ до дев’яти порталів, які поширюють російську пропаганду, передає Польське радіо.

Державна рада Латвії з електронних ЗМІ оцінила, що ці портали, зокрема Life.ru та Russkie.org, надають викривлену або неправдиву інформацію про вторгнення росії в Україну.

Delfi.ru містить список заблокованих порталів: mk-pskov.ru, life.ru, pnp.ru, news-front.su, russkie.org, ont.by, sb.by, council.gov.ru, x-true.info. Деякі з них належать російським ЗМІ, а два — ont.by і sb.by — є сайтами білоруських державних ЗМІ.

Рада з електронних ЗМІ (NEPLP) оголосила про це рішення в понеділок, 18 березня. На підставі власних висновків та — як пише Delfi.ru — іншої компетентної установи, вона дійшла висновку, що портали підтримують агресивну пропаганду. Вони поширюють викривлену чи неправдиву інформацію про війну та військові злочини, вчинені в Україні росією, намагаючись їх виправдати.

Згідно з NEPLP, портали також використовують мову ворожнечі та подають інформацію, що дискредитує Латвію та НАТО. Вони також містять вміст, який є дезінформацією. Рада послалася на Закон про електронні комунікації, який передбачає обмеження доступу до веб-сайтів, які можуть становити загрозу національній безпеці та громадському порядку.

Після російського повномасштабного вторгнення в Україну, яке почалося в лютому 2022 року, влада Риги заборонила трансляцію 80 каналів, зареєстрованих у росії, тобто всіх російських станцій, доступних досі в Латвії.

Related Posts