Новини Міжмор'я Польща Про Україну

Польські та українські аграрії продовжать переговори щодо транзиту зерна цього тижня

Про це у понеділок, 1 квітня, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає Польське радіо.

Цього тижня українські та польські аграрні організації продовжать переговори щодо транзиту зерна та іншої продукції та розблокування кордону, повідомив у понеділок, 1 квітня, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі єдиного національного телемарафону.

«Дуже важливо, що асоціації різних секторів зафіксували зв’язок і з поточного тижня продовжать зустрічі, щоб чітко узгодити параметри (експорту і транзиту української агропродукції). Усі зрозуміли (на українсько-польській зустрічі в Польщі минулого тижня), що взаємодія і співпраця, домовленості – це, зрештою, матиме найкращий результат», – сказав заступник міністра.

За словами Висоцького, у перші два тижні квітня польська та українська сторони планують провести зустріч у розширеному складі, під час якої фермери обох країн шукатимуть шляхи співпраці. Очікується, що це також може стати основою для домовленостей на міждержавному рівні.

Аграрні організації працюватимуть окремо по кожній галузі, представники якої були присутні на переговорах, зокрема переговори стосуватимуться малини, соків, меду, яєць, зернових та птиці. «На предмет цього є стриманий оптимізм, який дає змогу сподіватися, що ще після декількох зустрічей для фіксації кінцевих параметрів вдасться нарешті вирішити цю проблему», – сказав Висоцький.

Політик також додав, що питання транзиту зерна з України обговорюється на всіх міжнародних зустрічах. «Україна наполягає, що транзит має бути доступним без зупинок і блокувань», — підсумував перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України.

Related Posts