Грузія/Вірменія Позиція

Відмінні відносини між Євросоюзом і Грузією посилилися в більшій мірі – Федеріка Могеріні

Відмінні відносини між Євросоюзом і Грузією посилилися в більшій мірі – заявила Верховний представник ЄС / віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні в зв’язку з опублікованими сьогодні “Звітом про здійснення Грузією процесу асоціації з Євросоюзом” передає Грузія – Online .

Звіт підкреслює, що безперервна законодавча реформа і тверде впровадження правил і стандартів (відповідно до угоди про Асоціацію), є вирішальним для громадян Грузії, і дає їм можливість повністю користуватися результатами тісних відносин між Євросоюзом і Грузією.

“Відмінні відносини між Євросоюзом і Грузією протягом минулого року ще більше посилилися. З березня 2017 року більш ніж 300 000 громадян Грузії змогли здійснити короткострокову поїздку в зону Шенген, і з 2009 року більш 63 000 бізнесів і фермерів отримали позику. Євросоюз продовжить підтримку влади Грузії в сфері здійснення значних реформ з урахуванням “порядку денного Асоціації”. Цей документ визначає пріоритети нашої спільної роботи до 2020 року, і включає реформи, які приносять все більше блага для громадян Грузії та Євросоюзу “- заявила Верховний представник Євросоюзу / віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні.

Сьогодні, 31 січня в Брюсселі був опублікований “Звіт про процес здійснення Асоціації з Євросоюзом Грузією”. Відповідно оновленої “Європейської сусідської політики”, в звіті розглянуто виконання зобов’язань, взятих Грузією угодою про Асоціацію з Євросоюзом. Звіт відображає період з засідання Ради Асоціації Євросоюзу-Грузії 5 лютого 2018 року до чергового засідання ради, яке відбудеться 5 березня 2019 року.

Related Posts