НАТО Позиція

Столтенберг: НАТО продовжує підтримку Грузії на шляху членства в альянсі

«НАТО продовжує підтримку Грузії на шляху членства в альянсі», – заявив в Брюсселі після підписання протоколу про приєднання до НАТО Північної Македонії генсек НАТО Йенс Столтенберг. За його словами, сьогодні було підтверджено, що двері НАТО відкриті для тих країн, які задовольняють стандартам альянсу, повідомляє Грузія Online.

«Сьогоднішній день показує, що двері НАТО відкриті для тих країн, які задовольняють стандартам альянсу, поважають цінності НАТО, верховенство закону, демократію і індивідуальну свободу.

Ми щасливі від того, що бачимо в Грузії. Ми цінуємо зусилля Грузії по проведенні реформ забезпечення прозорості щодо зміцнення будівництва оборонних інституцій.

Лідери НАТО на липневому саміті 2018 року сторони заявили, що Грузія стане членом НАТО і цим вони зафіксували вірність рішенням прийнятих в Бухаресті в 2008 році.

Ми вдячні Грузії за допомогу НАТО в місіях і операціях НАТО.

Ми бачимо, що НАТО зміцнює співпрацю з Грузією і підтримує Грузію. Ми будемо продовжувати підтримувати Грузію на шляху до членства в НАТО », – сказав Йенс Столтенберг.

Related Posts