Антиросійський фронт Грузія/Вірменія

Ціхелашвілі: Те, що відбувається в Хурвалеті, є щоденною боротьбою з людьми з боку окупаційного режиму

«Те, що відбувається в Хурвалеті, це щоденна боротьба з людьми з боку окупаційного режиму», – заявила державний міністр з питань примирення і громадянської рівності Кетеван Ціхелашвілі коментуючи події селі Хурвалеті, передає Грузія online.

«На жаль, після відкритої військової окупації 2008 року, будівництво подібних штучних барикад триває уздовж окупаційних ліній. Питання про те, чи є це військовим об’єктом, звичайно, немає.

Буде це блок-пост або ділянки з колючим дротом – це щоденна боротьба з людьми з боку окупаційного режиму.

Це цинічно в ситуації, коли навіть сьогодні на єдиному т. зв. перехідному пункті в напрямку Цхінвалі, який з’єднує Одзи і Ахалгорі, рух обмежено. Це життєво важливо не тільки для грузин, які проживають в Ахалгорі, але і для осетин. Для населення Цхінвалі, який і так уже спорожнів на 80%, окупаційний режим перекрив єдину життєво важливу дорогу », – сказала Ціхелашвілі.

За її словами, окупаційний режим «зараз встановлює т.зв. контрольно-пропускні пункти, щоб посилити тиск і більш пильно поспостерігати за тим, скільки нашого осетинського населення прагне подолати окупаційну лінію і перейти на контрольовану територію».

Російські військові сьогодні відновили роботи у села Хурвалеті.

Related Posts