Молдова/Румунія

Почався друк виборчих бюлетенів для національного округу в Молдові

Центральна виборча комісія сьогодні оголосила про початок друку бюлетенів для парламентських виборів в загальнонаціональному окрузі, передає point.md.

Бюлетені друкуються в столичній Центральної друкарні. Для національного виборчого округу в бюлетень включено 14 політформувань і один виборчий блок.

Голова ЦВК Аліна Руссу уточнила, що вартість одного бюлетеня становить 33 бана. «У бюлетенів цілий ряд елементів захисту. Їх розподіл по виборчих дільницях в країні розпочнеться 20 лютого », – уточнила Руссу.

Як відзначили в ЦВК, близько 12 мільйонів бюлетенів будуть надруковані для парламентських виборів і республіканського консультативного референдуму. Бюлетені для національного виборчого округу друкуються на матовому папері, вони будуть димчасто-сірими.

Майбутні 24 лютого парламентські вибори в Молдові вперше пройдуть за змішаною виборчою системою: 50 депутатів будуть обрані за партійними списками, а 51 депутат – в одномандатних виборчих округах. В цей же день відбудеться консультативний референдум з питання скорочення числа депутатів і їх відкликання з посади.

Related Posts