Грузія/Вірменія НАТО

Міністр оборони Грузії зустрівся з представниками НАТО в Брюсселі

Міністр оборони Грузії Леван Изора, який бере участь в Міністеріалі оборони НАТО в Брюсселі 13-14 лютого, сьогодні зустрівся з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом і його заступником Роуз Гетемюллер, з якими обговорив відносини між НАТО і Грузією, передає Грузія online.

За інформацією Міністерства оборони Грузії, сторони «обговорили непохитні прагнення Грузії в європейські і євроатлантичні структури і зростаючу підтримку населення Грузії в цьому відношенні». Розмова торкнулася також ролі країни в регіональній і міжнародній безпеці, а також поточних реформ в сфері оборони і навчань НАТО-Грузія.

Після зустрічі Изора заявив, що «у нас безпрецедентна динаміка в плані розширення нашої співпраці в цьому році», і що «у нас буде реальне здійснення принципу« більше НАТО в Грузії »в цьому році». У зв’язку з цим він назвав спільні навчання і стратегічні зустрічі, заплановані на березень.

У Брюсселі Леван Изора також зустрівся з постійним представником США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон. На проведеному вчора брифінгу посол Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що Грузія є партнером НАТО в місіях альянсу.

«Вони також є виробниками оборони для наших місій, як будь-який наш союзник, і ми це дуже цінуємо. Ми сподіваємося, що вони завжди будуть ближче до нас в будь-якому статусі », – заявила посол.

В рамках візиту заплановані двосторонні зустрічі Левана Изора з міністрами оборони Литви, Румунії, Болгарії та Туреччини, на яких колеги обговорять перспективи поглиблення співпраці в галузі оборони.

Після закінчення візиту в Брюссель міністр оборони Грузії відправиться Німеччину, де візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки 15-17 лютого.

Related Posts