Молдова/Румунія Новини Міжмор'я Позиція

Нестасе: ACUM не має наміру грати в цьому спектаклі, запропонованому демократами

Блок ACUM запропонував програму, яку як він очікує, буде прийнята в майбутньому парламенті сумлінними людьми. Ця програма включає політичну заяву про визнання захопленого характеру державних установ, передає point.md.

Про це заявив співголова Блоку ACUM Андрій Нестасе в ході передачі “Політика Наталії Морарь” на TV8. За його словами, в партіях, які пройшли в парламент, безумовно, залишилися ще люди доброї волі, передає ipn.md.

Говорячи про повторне пропозиції Демократичної партії ініціювати дискусії з приводу формування парламентської більшості, Андрій Нестасе зазначив, що ACUM не має наміру грати в цьому спектаклі, представленому демократами. “Ми сказали, що ми готові говорити з усіма депутатами Парламенту Республіки Молдова, але не в ресторані, не за чашкою кави, ні з листами, записками, а на дуже прозорою парламентської платформі, з присутністю там преси, щоб люди знали, про що йде мова “- зазначив співголова ACUM.

“З самого початку було ясно, що блок не вступить в альянс з Володимиром Плахотнюком і його групою, яка сьогодні називає себе Демократичною партією. Проте, ми висловлюємо надію на те, що депутати, які пройшли до Парламенту Республіки Молдова, разом з 26 депутатами блоку, проголосують за пропозиції, висунуті ACUM “, – сказав він.

Андрій Нестасе каже, що відповідь блоку в ході виборчої кампанії був максимально ясним. “Ми прийшли з проектом законів про” демафіотізаціі “, якого будь-який з громадян Республіки Молдова, якщо прийшов би в парламент, не мав би жодних сумнівів, щоб проголосувати за нього. Адже цей пакет законів відомий ДПМ та ПСРМ, і їм залишилося лише висловитися з приводу цього нашої пропозиції “, – сказав політик.

У четвер, 14 березня, Виконавча рада Демократичної партії висунув повторне запрошення Виборчого блоку ACUM на діалог щодо формування парламентської більшості, заявивши, що партія готова поступитися керівництво майбутнього уряду, в тому числі посаду прем’єр-міністра. ACUM відповів відмовою і на друге запрошення ДПМ.

Related Posts