Новини Міжмор'я Про Україну Співробітництво США

Полторак зустрівся з сенаторами і конгресменами США

Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся у Києві з делегацією Конгресу США, повідомляє Укрінформ.

“В рамках діалогу сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні та світі, зростаючий масштаб загроз з боку РФ, а також актуальні питання подальшого двостороннього оборонного співробітництва між Україною та США”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Полторак ознайомив американську делегацію з попередніми результатами та перспективами реформ в оборонному відомстві. Окремо він наголосив на важливості допомоги, яку Україна отримує від своїх стратегічних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки.

«В умовах, коли агресивні військові авантюри Кремля продовжують впливати на національну економіку та забирати життя українців, нам потрібна підтримка обох палат Конгресу США для продовження успішної політики санкцій проти країни-агресора. Хочу висловити вдячність конгресменам із обох палат Конгресу США, уряду США, американському народові за послідовну політичну, фінансову, дорадчу та матеріально-технічну підтримку України», – зазначив міністр.

У свою чергу представники Конгресу США запевнили українську сторону у продовженні політики підтримки України в боротьбі за територіальну цілісність, незалежність, а також прагненні до подальшої євроатлантичної інтеграції.

Глава американської делегації сенатор Майк Крейпоу наголосив на важливості спільних зусиль щодо побудови стабільного безпекового середовища у регіоні та подальшої підтримки України.

Як повідомлялось, шість членів Конгресу США, серед яких четверо сенаторів, прибули до Києва для обговорення питань міждержавного співробітництва. До складу делегації входять сенатори Джон Баррассо, Джон Кеннеді, Деб Фішер, конгресмен Русс Фулчер і конгресвумен Деббі Вассерман Шульц. Очолює делегацію голова комітету Сенату США з банківських питань Майк Крейпоу.

Related Posts