Uncategorized

Польща прогнозовано отримає безвіз зі США до кінця року

Посол Сполучених Штатів в Польщі Джорджетт Мосбахер заяввила, що сподівається, на введення безвізового режиму для польських громадян вже до кінця цього року. Про це дипломат заявила в інтерв’ю польському виданню Polsat News, передає УНН.

“Я маю намір втілити введення безвізової програми для поляків до від’їзду з країни. Сподіваюся, що це станеться в цьому році”, – проанонсувала Мосбахер.

За словами американського дипломата, чим більше польських громадян скористаються можливістю отримати візу й поїхати Сполучених Штатів, тим більш реальним стане отримання безвізовго режиму. Це стане можливим при зниженні показника відмов при отриманні американських віз для поляків . За словами Джорджетт Мосбахер, Польщі потрібно скоротити кількість відмов, зменшивши існуючий показник лише на 3%. Тоді Вашингтон буде готовий до надання безвізу Польщі.

Польща вже традиційно вважається найбільш ефективним стратегічним партнером Вашингтона в Центрально-Східній Європі, а співпраця Варшави зі  США у в сфері безпеки, розвідки та технологій створення систем протиракетної оборони постійно поглиблюється. США також підтримують Польщу у сфері енергетики та інвестицій, в тому числі, в рамках проектів Ініціативи трьох морів.

Related Posts