Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Співробітництво США

Посол США в Грузії відвідав Музей радянської окупації в Тбілісі

Сполучені Штати Америки висловлюють повну підтримку Грузії, яка не шкодує зусиль для збереження своєї незалежності, свободи і демократії, – про це заявив в.о. посла США в Грузії Росс Вілсон.

Росс Вілсон відвідав Музей радянської окупації в Тбілісі сьогодні, повідомляє “Грузія Online”.

«9 квітня для мене велика честь оглянути Музей окупації Радянського Союзу в Тбілісі, де представлені історичні події,що відбулися в країні та люди, які пройшли через великі страждання і пожертвували собою заради країни. Мене особливо вразила та частина музею, яка присвячена квітневим подіям 1989 року, що я дуже добре пам’ятаю, бо в той період я служив в посольстві США в Москві. Те, що представлено в цьому музеї, відображає найважливіший період грузинської історії, коли було проявлено безстрашність грузинського народу, здатність впоратися з трагедією і уникнути утисків – що панували в країні з перших днів створення Радянського союзу, в ранніх 1920-их роках », – зазначив Вілсон.

За його словами, труднощі з Росією все ще тривають і сьогодні в різній формі: окупація Абхазії і т.зв. Південної Осетії, тиск на уряд і політичну систему, поширення дезінформації, пропаганда та інші проблеми.

«Сполучені Штати Америки висловлюють повну підтримку Грузії, яка не шкодує зусиль для збереження своєї незалежності, свободи і демократії. Я раджу всім грузинам відвідати цей музей, щоб дізнатися більше про свою історію. Я також раджу американцям відвідати музей, щоб зрозуміти, що являє собою ця країна і чому американські цінності так важливі для неї », – заявив Вілсон.

Related Posts