НАТО Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

США розмістять в Польщі шість тисяч солдатів

США планують додатково розмістити в Польщі до шести тисяч військовослужбовців, повідомляє Грузія Online.

За даними видання, домовленість про посилення американської військової присутності в Польщі може бути оголошена в ході можливого візиту президента США Дональда Трампа в цю країну, приуроченого до 80-річчя початку Другої світової війни. Заходи з нагоди цієї дати намічені в Польщі на 1 вересня.

Газета відзначає, що в Пентагоні склалося чітке бачення того, як зміцнити американські сили в Польщі. Замість того, щоб створювати одну “супербазу”, відому як Форт Трамп, американська сторона планує розосередити свої військові контингенти по країні і довести їх чисельність до приблизно шести тисяч чоловік.

Планується змінити статус значної частини військ, включаючи бронетанкову бригаду в місті Жагань, з ротаційного на постійний. Американська сторона може також взяти на себе на постійній основі координацію батальйону НАТО, дислокованого в місті Ожиш поблизу російського кордону, пише видання.

У числі інших проектів – розгортання американських сил для охорони систем європейського сегмента американської глобальної ПРО, які будуть розміщені в містечку Редзіково на півночі Польщі.

У разі реалізації цих планів Польща за чисельністю американських військ в Європі буде поступатися лише Німеччини, Італії та Великобританії, підкреслює газета.

В даний час в Польщі розміщується американська танкова бригада чисельністю до 4 тисяч військовослужбовців.

Related Posts