Антиросійський фронт Молдова/Румунія НАТО Новини Міжмор'я Польща Про Україну Співробітництво

Польща, Румунія і Туреччина хочуть зміцнення сил НАТО в Чорноморському регіоні

Туреччина запевнила Польщу і Румунію, що засуджує діяльність Росії в Україні, агресію в Азовському морі і не визнає анексію Криму

Керівники МЗС Польщі, Туреччини і Румунії оголосили про зусилля, спрямовані на зміцнення сил НАТО в Чорноморському регіоні. У столиці Туреччини Анкарі відбулася польсько-румунсько-турецька зустріч присвячена питанням безпеки, повідомляє “Польське радіо”.

Як пояснив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, занепокоєння серед союзників викликають дії Москви в Чорноморському регіоні. «Ми будемо прагнути до зміцнення присутності НАТО на цій території», – сказав глава польської дипломатії.

Польща також хоче посилити військове співробітництво з Туреччиною через присутність її військ на східному фланзі НАТО. «Ми говорили про можливе відправлення офіцерів турецької армії до нашого багатонаціонального штабу в Ельблонзі. Суть полягає в тому, щоб продемонструвати цю солідарність один одному», – вказав Чапутович.

Політик додав, що глава турецької дипломатії запевнив його, що Анкара засуджує діяльність Росії в Україні, агерсію в Азовському морі і не визнає анексію Криму.

Наступна зустріч запланована на наступний рік у Польщі. Переговори у тристоронньому форматі проводяться регулярно з 2012 року.

Related Posts