Інші Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

Прем’єр-міністр Польщі візьме участь у саміті країн Вишеградської четвірки та Японії у Братиславі

У Братиславі прем’єр-міністр Матеуш Моравецький візьме участь в саміті країн Вишеградської четвірки і Японії

З поміж інших політики розмовлятимуть про поглиблення економічної співпраці і політичне партнерство, передає “Польське радіо”.


Зустріч В4 та Японії розпочнеться о 10:00 в братиславському замку. Участь у саміті візьмуть: прем’єр-міністри Польщі, Словаччини, Чехії, віце-прем’єр Угорщини Жольт Шемйин і премєр Японії Шінзо Абе.

Перемовини передбачаються такі теми як: торговельний обмін, політична співпраця, безпека. На саміті також розглянуть питання угоди про економічне партнерство, що вступила в силу 1 лютого. “Це буде найбільш прагматичним аспектом перемовин ” – зазначив держсекретар у МЗС Польщі Конрад Шиманський. “Угода створює новий простір до співробітництва, усуває позатарифні бар’єри і в значній мірі відкриває доступ до японського ринку, серед яких і польські – сказав держсекретар.


Ця зустріч є третьою в такому форматі, раніше представники урядів країн В4 та Японії зустрічались у Варшаві в 2013 році та Брюсселі у 2018. Ба більше, премєр-міністр Матеуш Моравецький ввчора ввечері у Братиславі зустрівся з Шінзо Абе. Під час робочої вечері вони розмовляли про співробітництво і 100-ліття установлення дипломатичних відносин між Польщею і Японією. 
Візит Матеуша Моравецького у Братиславу закінчиться сьогодні по обіді.

Related Posts