Новини Міжмор'я Польща

Президент Польщі звернув увагу на значення Південно-Східної Європи

Польський очільник Анджей Дуда бере участь у саміті в Албанії, метою якого є підтвердити європейські прагнення Західних Балкан

У Тирані, столиці Албанії відбувається саміт лідерів так званого процесу Брдо-Бріоні. Його заснували Хорватія і Румунія 2003 року з метою економічного наближення та допомоги в європейській інтеграції країнам Західних Балкан, передає “Польське радіо”.

При нагоді пленарних переговорів польський очільник Анджей Дуда висловив погляд, що без стабільної та зінтегрваної Південно-Східної Європи весь континент не буде стабільним. Президент Анджей Дуда заявив, що Польща та центральноєвропейський регіон повинні відіграти ключову роль в інтеграції Південно-Східної Європи з Європейським Союзом і НАТО. За його словами, Польща для багатьох країн може стати інспірацією і прикладом, що найскладніші виклики можна подолати: «Я дуже добре розмію ваші зусилля і прагнення, розділюю цілі і те, що ви зробили досі на шляху до об’єднаної Європи. Також запевняю про нашу готовність допомагати та ділитися досвідом проведення державних реформ і повного впровадження законодавства і стандартів ЄС».

Як додав польський очільник, на початку липня в Познані (на заході Польщі) відбудеться саміт Західних Балкан.

У саміті в Тирані беруть участь президенти Польщі, Албанії, Хорватії, Словенії, Сербії, Боснії та Герцеговини, Північної Македонії, Чорногорії, Косова, а також представниця ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні.

Related Posts