Антиросійський фронт Балтія Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я

Зурабішвілі: У мене не буде діалогу з Путіним, я тільки нагадаю, що він порушив всі зобов’язання

«У мене не буде діалогу з Путіним, я тільки нагадаю, що він порушив всі зобов’язання», – заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі в інтерв’ю Громадському мовнику Естонії, передає “Грузія Online”.

На питання журналіста, – «Що б ви сказали пану Путіну?», Саломе Зурабішвілі каже, що цікаво те, що відповість Путін.

«Що відповість мені пан Путін, це цікаво. Він повинен зробити перший крок. Сьогодні проблема всіх європейських партнерів у відносинах з Росією полягає в тому, що Росія неправильно поводиться з міжнародним співтовариством і нікого не поважає. Це стосується не тільки Грузії, але і загальної її поведінки. Так що, який тип діалогу повинен бути в таких умовах? У мене не буде діалогу з Путіним, я тільки нагадаю йому, що він порушив всі зобов’язання », – сказала Саломе Зурабішвілі.

Крім того, журналіст Громадського мовника Естонії поцікавився у президента Грузії про заморожений конфлікт з Росією. За словами Саломе Зурабішвілі, це не заморожені конфлікти, а окуповані території.

«Це не заморожені конфлікти, це окуповані території. Заморожені конфлікти були раніше. Що стосується окупованих територій, так, це серйозна проблема. Це серйозна проблема кожен день, не тільки для населення, що живе за окупаційною лінєю на нашому боці, але і для населення, яке знаходиться по іншу сторону від окупаційної лінії, а також для трьохсот тисяч біженців, які у нас є і для уряду, яке щодня стикається з проблемою при викраденні громадян, коли ми не знаємо, як і коли його повернуть; зміщення окупаційної лінії, що є досить стресово і повсякденні провокації різного виду », – сказала президент.

Разом з тим, за словами Саломе Зурабішвілі, це не заважає орієнтації Грузії до Євросоюзу.

Related Posts