Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Співробітництво США

Міністр оборони Грузії за розміщення американських баз в перспективі

Міністр оборони Грузії Леван Ізора заявляє, що Грузія має безпрецедентну і всеосяжну співпрацю зі Сполученими Штатами Америки, особливо у військовій сфері. Інформацію поширює «Голос Америки».

Видання відзначає, що кілька тижнів тому президент Грузії Саломе Зурабішвілі в інтерв’ю з журналістом «Голосу Америки» Ією Меурмішвілі заявила, що «вона не вважає рекомендованим» будувати американські бази в Грузії. Міністр оборони утримався від оцінки позиції президента і зазначив, що в перспективі він тільки за існування американських баз в Грузії, передає “Грузія Online”.

Леван Ізора оцінив візит в Америку і заявив, що співпраця зі стратегічним партнером йде з великим успіхом. За словами міністра оборони, в кінці року між Грузією і США буде підписано трирічну рамкову угоду, яка ще більше поглибить військову співпрацю.

Офіційний візит міністра оборони Грузії в США вже завершено. В останній день свого візиту міністр оборони відвідав Американську академію берегової охорони і взяв участь в церемонії вручення дипломів випускникам.

В цьому році військову академію закінчили два грузинських кадета. Їм були вручені дипломи радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном і міністром оборони Грузії Леваном Ізора.

Related Posts