Молдова/Румунія Новини Міжмор'я

Депутати першого парламенту Молдови закликають до створення більшості

Депутати першого парламенту виступили сьогодні з публічним закликом до законодавців, обраним 24 лютого 2019 року.

Вони просять подолати стерильні підходи і ініціювати конструктивний діалог на основі Угоди про асоціацію Республіка Молдова – Європейський Союз і сформувати парламентську більшість, здатну повернути на перший план цінності європейських демократій, передає point.md

У зверненні депутати першого законодавчого органу констатують, що через три місяці після виборів не було сформовано парламентську більшість, а органи державного управління як і раніше залишаються нефункціональними. Вони відзначають, що результати парламентських виборів від 24 лютого 2019 року підтвердили волю більшості населення бути частиною великої європейської сім’ї, а дострокові вибори не змінять структуру і склад парламенту.

Колишні законодавці закликають нинішніх депутатів покласти край невизначеності, яка «може привести Республіку Молдова до хаосу, зірвати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і змінити політичний напрям, що може привести до федералізації Республіки Молдова», і ініціювати конструктивний діалог на основі Угоди про асоціацію з ЄС , сформувати парламентську більшість, яка гарантуватиме інтеграцію Республіки Молдова в ЄС.

«Панове депутати, ми закликаємо вас вийти з виборчої кампанії і почати виконувати ваші політичні обов’язки, ініціювати конструктивний діалог між депутатами і фракціями, щоб державні установи стали функціональними. В іншому випадку, вся відповідальність за провал європейського курсу Республіки Молдова ляже на депутатів з європейськими та демократичними прагненнями», – йдеться у зверненні депутатів першого парламенту.

Парламентські вибори відбулися 24 лютого п. р. В результаті виборів в парламент увійшли чотири партії: ПСРМ, ДПМ, блок «ACUM» і партія «Шор».

Related Posts