Грузія/Вірменія Новини Міжмор'я Польща Співробітництво

Гірські рятувальники з Польщі починають свою місію в Грузії

Поляки допомагатимуть туристам на одному з найвищих вершин Кавказу – Казбеку

Польські рятувальники чотири роки тому, у базі на висоті понад 3 тисячі метрів, створили амбулаторію і, в разі необхідності, як волонтери, проводять рятувальні акції. Свої обов’язки виконують у літній сезон, передає “Польське радіо”.

Грузини не мають організованої рятувальної служби в горах, тому наша присутність необхідна, – наголошує координатор проєкту «Безпечний Казбек» Марцін Блонський. За його словами, проблемою Казбеку є легкий доступ для всіх туристів:

«Найпоширенішою причиною нашого втручання є висотна хвороба, ускладнення з-за того, що люди не повністю розуміють необхідність акліматизації, пробують занадто швидко робити деякі речі, а на такій висоті – це небезпечно. Крім того, це ж гори, отже, тут трапляються нещасливі випадки, люди ламають ноги, потрапляють у тріщини, таких випадків не так вже й багато, але це кільканадцять таких подій у сезон», – наголосив координатор проєкту.

У минулому році місія поляків виявилася дуже успішною. Вперше в історії розвитку туризму в Грузії в літньому сезоні на Казбеку не було загиблих.

Протягом декількох останніх років серед тисяч туристів, які намагаються підкорити Казбек, майже половина – це поляки. Висота Казбеку – 5033 метри над рівнем моря.

Related Posts