Аналітика Балтія Експертна думка Новини Міжмор'я

Левітс: Уряд досить стабільний, тому що йому немає альтернативи

На даний момент уряд досить стабільний, тому що йому немає альтернативи, в інтерв’ю газеті Diena сказав президент Латвії Егілс Левітс, передає DELFI.

Левітс не заздрить прем’єр-міністру Крішьяніс Каріньш (Нове Єдність), тому що він повинен переконувати і шукати згоди в п’яти партнерах по коаліції, щоб вони йшли в одному напрямку. Президент прийшов до висновку, що є ряд питань, в яких у партій схожі установки, в свою чергу, Каріньш домагається того, щоб уряд йшов у правильному напрямку.

“Тут є роль і для президента країни – президент своїм голосом повинен підтримувати адекватні реформи. Я це, звичайно, готовий робити, про що подав сигнал прем’єр-міністру “, – сказав Левітс.

Президент вказав, що буде використовувати право ініціювати законодавчі зміни тільки в тому випадку, якщо буде хоча б якась вірогідність, що його підтримають політики.

Говорячи про шанси нинішнього скликання уряду доопрацювати до наступних виборів в Сейм, Левітс сказав, що “ніхто не хоче альтернатив”, саме тому нинішній уряд досить стабільний.

Related Posts