Позиція Польща Співробітництво

Спікер Сейму Польщі компенсував кошти за перельоти урядовим літаком

Громадськість Польщі обурилася “сімейними авіаподорожами” спікера Сейму Марека Кухцінського, який у відповідь, був змушений передати на благодійність кошти за 23 авіаційних перельоти з родиною урядовим літаком.

Про це повідомляє польське видання RMF24.

Спікер польського Сейму Марек Кухцінський вніс на благодійність 15 тисяч злотих. Що за повідомленнями Канцелярії Сейму, є сумою за 23 рейси, кожен з яких Кухцінський оцінив у 652 злоті.

Одна з юридичних компаній країни порахувала, що члени сім’ї Марека Кухцінського, зокрема дружина, син і дочки, літали урядовим літаком за ціною, яку польська держава платить за квитки для одного депутата

Раніше Інформаційний центр Сейму Польщі повідомляв, що подорожі Марека Кухцінського урядовим літаком мали службовий характер, а “присутність додаткових людей на борту не впливає жодним чином на вартість авіаквитків”.

Однак громадське обурення в країні спричинило скандал та змусило спікера компенсувати державні витрати з власної кишені. Обурення висловив і президент керівної партії “Право і справедливість” який заявив, що такі ситуації неприпустимі і не можуть ніколи повторюватися.

Незважаючи на те, що Кухцінський передав гроші двом благодійним організаціям, а не повернув їх державі, спікер таким чином, сподівається здійснити “моральну компенсацію” суспільної шкоди, спричиненої його “сімейними авіа подорожами”.

Related Posts