Новини Міжмор'я Про Україну

Ахтем Чийгоз: Обмін в’язнями з Росією очікується у п’ятницю

Раніше російські ЗМІ повідомили, що до московського СІЗО перевезли, серед інших, Олега Сенцова у межах обміну в’язнями

Звільнення утримуваних у Росії українських політичних в’язнів очікується вже у п’ятницю. Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Ахтем Чийгоз, передає “Польське радіо“.

«Олег Сенцов у (московському СІЗО) „Лефортово”. З тієї інформації, що я знаю, в п’ятницю повинні прибути. Всі разом. Але це все настільки приблизно. Я сам пройшов цей шлях, і знаю, що зміни можливі. В цілому, те, що це питання поставлено „на рейки” і буде відпрацьоване – це так», – сказав він журналістам після урочистого засідання Верховної Ради в четвер.

У вересні 2017 року російський суд в окупованому Криму засудив Чийгоза до восьми років колонії за спротив анексії Росією українського півострова. У 2017 році російська влада переказала його Туреччині, звідки він повернувся в Україну.

Раніше російські ЗМІ поінформували, що українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого у Росії до 20 років позбавлення волі, у межах обміну в’язнями перевезли до Москви. За повідомленнями, обмін може відбутися до кінця серпня і охопити 60-70 осіб, по 30-35 осіб з кожної сторони.

28 серпня суд випустив головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, під особисте зобов’язання.

За інформацією «Української правди», Вишинський має взяти участь у обміні в’язнями між Україною та Росією. Його немає в офіційних списках, тому, ймовірно, Вишинського передадуть Росії неофіційно. Співрозмовник УП у Генпрокуратурі повідомляє, що завдяки Вишинському може відбутися обмін Сенцова, Кольченка та Сущенка.

Related Posts